Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
Livestream Watch Now

PBOT Pedestrian Advisory Committee Meeting

July 21 at 6:00 pm - 8:30 pm

Members of the public may register in advance for this webinar at:
https://zoom.us/webinar/register/WN_AqQQPv8TRXq_mTySFg1Y8g

Agenda
6:00-6:05: Welcome (5 min)
• Public Comment

6:05-6:30: Hot Topics/ Updates and Announcements/Committee Business (25 min)
• Vision Zero update
• Sandy Blvd TGM application (Zef Wagner, request for letter of support)
• I-5 Rose Quarter
• Update on pedestrian-related COVID response work
• Upcoming agenda topics
• Other hot topics from members

6:30-6:50: PBOT Equity Matrix and Walking While Black (20 min)
Michelle Marx, PBOT Pedestrian Coordinator

Michelle will provide a brief overview of the PBOT equity matrix (developed in 2016) and clarify how this analysis was used to prioritize pedestrian needs in PedPDX. She will also brief committee members on the Walking While Black focus group (report available here) conducted as part of the PedPDX outreach process and explain how this feedback from Black focus group members influenced the content of PedPDX. Background information about the PBOT Equity Matrix is available here, and the map showing the analysis of Portland census tracts is available here.

6:50- 7:35 Discussion: The Safety of Black Portlanders in the Right-of-Way (45 min)
Irene Marion, PBOT Equity Manger

Irene will discuss the PBOT response to concerns about the safety of Black Portlanders in the ROW.

7:35-7:40 Break (5 min)

7:40-8:25 Vision Zero Updates (45 min)
Dana Dickman, PBOT Safety Section Manager

PBOT Vision Zero has contracted with PSU to evaluate the impact of the 20-mph residential speed limit reduction. Additionally, an evaluation report of the 42 left turn calming pilot locations will be released at the end of the month. Dana will preview the findings of the upcoming “20 is Plenty” and Left Turn Calming evaluation reports. Additionally, per committee request, Dana will discuss the status of crosswalk enforcement actions and concerns about racial/social equity impacts.

8:25-8:30: Public Comment (5 min)

Details

Date:
July 21
Time:
6:00 pm - 8:30 pm
Event Category:

Venue

Online/Virtual
Portland, OR United States